Επιμέρους Φωτισμός

Μια ποικιλία φωτιστικών σωμάτων σε διάφορα σημεία και σε διαφορετικά μεταξύ τους ύψη μέσα σε ένα χώρο θα επιφέρουν ένα καθόλα αρμονικό αποτέλεσμα.

Σποτ Φωτισμός

Χρησιμοποιήστε σποτ φωτισμό για να φωτίσετε συγκεκριμένα μέρη του χώρου σας που για κάποιο λόγο είναι σημαντικά για εσάς. Στο καθιστικό ή στο υπνοδωμάτιο, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φωτίσετε κάποιο έργο Τέχνης στον τοίχο σας.

Ελεγχόμενη Φωτιστική Ένταση

Καλό θα είναι κάθε φωτιστικό μέσο που έχετε να είναι αυτόνομο και η έντασή του να είναι χειροκίνητα ελεγχόμενη. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να δημιουργείτε εσείς το σκηνικό της δική σας παράστασης στο σπίτι σας ανάλογα πάντα με τη διάθεσή σας.

Φωτισμός στην Κουζίνα

Δώστε μεγαλύτερη έμφαση στα φώτα που βρίσκονται στην εσωτερική πλευρά των ντουλαπιών πάνω από τον πάγκο. Θα σας χρειαστούν περισσότερο από το κεντρικό φωτιστικό της οροφής.

Φωτισμός στο Μπάνιο

Πέρα από οποιοδήποτε φωτιστικό μέσο κι αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε για το μπάνιο σας ένα είναι αυτό που στην ουσία πρέπει να προσέξετε. Μην παραλείψετε να χρησιμοποιήσετε δύο φωτιστικές πηγές επάνω ή δίπλα από τον καθρέφτη του μπάνιου σας τοποθετώντας τες σε κάθε πλευρά αυτού. Το ένα θα συμπληρώνει το άλλο και δεν θα σας ξεφεύγει καμία λεπτομέρεια.

Ανάποδος Φωτισμός

Η κατεύθυνση του φωτός είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην Τέχνη του φωτισμού. Μια φωτιστική πηγή που φωτίζει από κάτω προς τα επάνω δημιουργεί περίεργους και ασυνήθιστους, για το ανθρώπινο μάτι, όγκους και σκιές. Ωστόσο, ένας τέτοιου είδους φωτισμός χρησιμοποιείται για να προσθέσει μια δόση έντασης και ατμόσφαιρας μέσα σε ένα χώρο. Πολλές φορές, αυτού του είδους ο φωτισμός, τοποθετείται στους διαδρόμους και στις εσωτερικές σκάλες.